ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ και για την ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ στη διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων, δημιουργούμε:

Δημοτικό ασύρματο δίκτυο

Αναβάθμιση ιστοτόπων Δήμου Καλαβρύτων, Χιονοδρομικού, Σπήλαια Λιμνών στα πρότυπα του ιστοτόπου του Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος ώστε να γίνουν διαδραστικοί.

Πλατφόρμα επικοινωνίας Δήμου με Πολίτη, καταγραφής παραπόνων κλπ.

Δυνατότητα έκδοσης online πιστοποιητικών δημοτών.

Απευθείας μετάδοση συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τοποθέτηση σε επιλεγμένα σημεία, ηλεκτρονικών πινάκων ανακοινώσεων, σε online σύνδεση με τους διαδραστικούς ιστότοπους του Δήμου, Χιονοδρομικού, Σπηλαίου Λιμνών, ώστε να παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες στους δημότες και στους επισκέπτες, για εκδηλώσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο Δήμο μας, την κατάσταση των οδοστρωμάτων ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες που καλύπτονται από χιόνι και παγετό, τρέχουσα θερμοκρασία, καθώς και άλλες προειδοποιήσεις.

Μίνι πλατφόρμα γρήγορων αναρτήσεων, διάρκειας (δύο έως τρεις ημέρες), αναγκαίων εργασιών του Δήμου σε Δημοτικές Ενότητες, όπως καθαρισμός μονοπατιών, δρόμων, νεκροταφείων, δημοτικών κτιρίων κλπ, με δυνατότητα στον οποιονδήποτε να κάνει την οικονομική προσφορά του, προκειμένου να αναλάβει την εργασία, βάζοντας φρένο στις απευθείας αναθέσεις ημετέρων και ενισχύοντας τη διαφάνεια αφού μετά το πέρας της διαδικασίας όλες οι προσφορές θα είναι διαθέσιμες και ορατές στο κοινό.

ΣΤΗΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Δημιουργία πλατφόρμας μητρώου παραγωγών ώστε να μπορούν μέσω του Δήμου Καλαβρύτων να τους αναζητούν απευθείας δυνητικοί πελάτες.

ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Δημιουργία σελίδας ανακοινώσεων δραστηριοτήτων συλλόγων και δυνατότητα on line μετάδοσης παραστάσεων εκδηλώσεων κ.λ.π.

Δημιουργία πλατφόρμας επιλέξιμων πολιτιστικών και άλλων δράσεων συλλόγων, προς χρηματοδότηση από το Δήμο. Μπαίνει τέλος στην ασύδοτη χρηματοδότηση μερικών συλλόγων εις βάρος άλλων και ελέγχεται πλήρως η διαδρομή των χρημάτων των δημοτών.

ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Δημιουργία διαδικτυακής εφαρμογής και εφαρμογής android για κινητά και tablet, ώστε να μπορούν on line τα ξενοδοχεία να καταχωρούν τη διαθεσιμότητα των δωματίων τους και να ενημερώνεται απευθείας ο επισκέπτης για τα διαθέσιμα δωμάτια όχι μόνο στα Καλάβρυτα αλλά και σε ολόκληρο το Δήμο μας.

Τοποθέτηση Beacons σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, σε εισόδους πόλεων και χωριών ολόκληρου του Δήμου μας, ώστε να συνδέεται ο επισκέπτης με Bluetooth και να παίρνει πληροφορίες (ιστορικού ή άλλου ενδιαφέροντος) για το σημείο που βρίσκεται.

Χαρτογράφηση των διαδρομών όλων των σημείων ιστορικού ενδιαφέροντος του Δήμου μας και εφαρμογή με την οποία, μέσω gps (γεωποντισμού) θα εντοπίζεται η τρέχουσα θέση του επισκέπτη και θα τον πληροφορεί για τα σημεία που μπορεί να επισκεφτεί, τις αποστάσεις, τον αναμενόμενο χρόνο προσέγγισης κλπ.

  • 250
  •  
  •  
  •  
  •