ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ

Η αγροτο – κτηνοτροφία που μέχρι σήμερα αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας του δήμου και εκφράζεται από τι Συνεταιρισμό Καλαβρύτων και ιδιωτικές επιχειρήσεις της περιοχής, είναι ο χαλύβδινος πυλώνας της τοπικής οικονομίας, που θα εντάξει στη δυναμική του, νέες καινοτόμες δράσεις.

Ο εκσυγχρονισμός του πρωτογενή τομέα και η στόχευση στο πλεονέκτημα της ποιότητας, των παραγόμενων προϊόντων προϋποθέτει δράσεις που θα βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής του αγρότη και θα κάνουν πιο εύκολη και πιο αποδοτική τη δουλειά του. Η δε σύνδεση με τον τουρισμό με την επιτόπου διάθεση προϊόντων και υπηρεσιών, θα προσφέρει ένα επιπλέον εισόδημα.

Μαζί με το Συνεταιρισμό και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, ο δήμος θα σταθεί δίπλα στον αγρότη με δράσεις που βελτιώνουν τις συνθήκες εργασίας του, όπως:

  • ο εξηλεκτρισμός των μονάδων ( με κανόνες προτεραιότητας όπως, ηλικία, ζωικό κεφάλαιο, οικογενειακή κατάσταση κ.λ.π. και όχι ως ρουσφέτι)

  • Συντήρηση και διάνοιξη δρόμων προς τις μονάδες και τους βοσκοτόπους.

  • Στήριξη για δημιουργία ομάδων παραγωγών, στη μελισσοκομία, στα αρωματικά φυτά, στην παραγωγή γλυκών κουταλιού από συνεταιρισμό.

  • Ολοκλήρωση των αναδασμών στην περιοχή Λάδωνα και στο Σκεπαστό και κατασκευή αρδευτικών έργων σε όλο το δήμο.

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε, ότι για την στήριξη της αγροτο-κτηνοτροφίας και τη στόχευση σε πρόσφορες, ορεινές ποιοτικές καλλιέργειες, δημιουργούμε Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην περιοχή της Δάφνης, το οποίο θα στελεχωθεί με ειδικούς επιστήμονες και θα πρωτοστατήσει στη δημιουργία ομάδων αγροτών/παραγωγών για να συντονίσει το σύνολο του πρωτογενή τομέα στην παραγωγή, έρευνα αγοράς, τυποποίηση και διάθεση προϊόντων, ώστε να δημιουργηθεί στην εγχώρια & ξένη αγορά: ¨Ράφι προϊόντων επαρχίας Καλαβρύτων¨

Για τον πρωτογενή τομέα δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, γιατί ξέρετε τι έχει γίνει και τι μπορούμε να κάνουμε.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Συνεταιρισμός Καλαβρύτων, είναι ο Συνεταιρισμός που εν μέσω πρωτοφανούς κρίσης στον τομέα του γάλακτος – όταν κολοσσοί στην Ευρώπη ολόκληρη και στην Ελλάδα καταρρέουν – δίνει όχι απλά τη μεγαλύτερη τιμή παραγωγού, αλλά τέτοια τιμή, απλησίαστη για το σύνολο της υπόλοιπης χώρας, που μόνο τον έπαινο επιτρέπει.

Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι ο ΑΓΣ Καλαβρύτων έχει δημιουργήσει ένα πανίσχυρο brand name για τα τοπικά τυροκομικά προϊόντα, με τα οποία και κερδίσει τις αγορές και τους καταναλωτές.

Η πορεία του Συνεταιρισμού δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Πολύ περισσότερο όταν ήδη έχουν δρομολογηθεί σημαντικές επενδύσεις, όπως αυτή των 5 εκατ. ευρώ  για τον εκσυγχρονισμό της τυροκομικής μονάδας στο Σκεπαστό και εκείνη της τάξης των 2 εκατ. ευρώ για την κατασκευή Μονάδας Παραγωγής Ζωοτροφών, στη Χόβολη.

Όλα αυτά, φίλες & φίλοι δεν χτίζονται από μόνα τους.

Χτίζονται με κόπο και μόχθο ζωής, με υψηλή διαχειριστική επάρκεια και με συνεργασία.

Μόνο έτσι χτίζονται.

  • 250
  •  
  •  
  •  
  •