ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Δεν χρειάζεται επιχειρήματα για να τονίσουμε ότι οι υποδομές είναι το Α και το Ω για την ανάπτυξη μιας περιοχής. Να πούμε μόνο ότι η λειτουργία της« Ολυμπίας Οδού» διπλασίασε την επισκεψιμότητα στην περιοχή μας.

Με σθεναρή διεκδίκηση θα αξιοποιήσουμε κάθε πρόγραμμα, εθνικό ή ευρωπαϊκό:

για την βελτίωση συντήρηση και νέα χάραξη όπου απαιτείται, των κεντρικών οδικών αξόνων, Πούντας Καλαβρύτων, 111 εθνικής οδού, της οδού Πατρών – Καλαβρύτων μέσω Χαλανδρίτσας, Αιγίου – Φτέρης – Καλαβρύτων των βασικών οδικών αρτηριών αρμοδιότητας της περιφέρειας, που ενώνουν τις περιοχές του δήμου ( Κλειτορία Ψωφίδα & Δάφνη) και του οδικού δικτύου των χωριών μας, κεντρικό και εσωτερικό.

Δημιουργία Τοπικού Χωρικού Σχεδίου

«Χρηματοδότηση 200 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθεί στους δήμους μέσω του Πράσινου ταμείου, για να καταρτίσουν Τοπικά Χωρικά Σχέδια που απαιτούνται για την εκπόνηση και αναθεώρηση των πολεοδομικών σχεδίων της χώρας, δίνοντας έμφαση στην κοινωνική συνοχή, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, τη συνετή διαχείριση της γης και την προστασία των φυσικών οικοσυστημάτων και της γεωργικής γης» 

Ο Δήμος Καλαβρύτων έχει τη μεγάλη ευκαιρία την οποία θα αξιοποιήσει για να προσδιορίσει επαρκώς τις οικιστικές περιοχές, την αγροτική γη, τις προστατευόμενες περιοχές και όλες τις δραστηριότητες, δίνοντας ουσιαστικά λύσεις σε παθογένειες πολλών ετών και βάζοντας τάξη στον τοπικό χωρικό σχεδιασμό.

Η εκπόνηση Τοπικού Χωρικού Σχεδίου θα δώσει τη δυνατότητα να γίνει οποιαδήποτε επέκταση σχεδίου πόλης, ή ένταξης νέων περιοχών σε αυτό. Χωρίς καμιά επιβάρυνση στους δημότες, με τα χρήματα που θα διατεθούν από το Πράσινο Ταμείο και με τον αυστηρό όρο ότι θα πρέπει αυτά να επενδυθούν και τα σχεδία να υλοποιηθούν μέσα σε 34 μήνες, θα υποβάλλουμε άμεσα πρόταση ώστε ο Δήμος Καλαβρύτων να συμπεριληφθεί στους πρώτους δήμους, στους οποίους θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός.

Υλοποίηση, με τον καλύτερο τρόπο, των έργων που έχουν ενταθεί σε προγράμματα – χιονοδρομικό ,έργα οδοποιίας, έργα αναπλάσεων και παρεμβάσεις σε υποδομές- Θα παλέψουμε για την ένταξη και των έργων που έχουν υποβληθεί στο πρόγραμμα « ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ».

Ξέρουμε ότι δεν είναι ώριμα, δεν έχουν οριστικές μελέτες & τεύχη δημοπράτησης. Θα τα ωριμάσουμε εμείς, που έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε. Και θα τα υλοποιήσουμε.

  • 250
  •  
  •  
  •  
  •